Augustus 2023

Willem Heinen

Willem Heinen

Willem is geboren in Dinxperlo (1957) en  studeerde 1982 af aan de kunstacademie als industrieel vormgever. Schilderen heeft hij daar nooit gedaan. Daarmee kwam hij pas rond 2008  in aanraking: op een creatieve avondschool cursus bij Scholen in de Kunst in Amersfoort, waar hij twaalf  jaar lang enthousiast lessen en workshops volgde. In 2020, inmiddels met prepensioen, verhuisde Willem terug naar de Achterhoek.

Willem vindt zichzelf meer een traditioneel schilder dan een modern kunstenaar. Qua stijl kun je hem vooral indelen bij het realisme en soms impressionisme. Materiaal uitdrukking staat vaak centraal. Sappig fruit, roestige sloten, natte kiezelstenen, glaswerk en flessen, ook natuurscenes boeien hem. Zijn “City Scapes”, stadsgezichten met natte straten, veel verkeer en flatgebouw, zijn veel expressiever en vlotter geschilderd. Kortom behoorlijk veelzijdig schilder met heel specifieke voorkeuren. Ook in het portret  schilderen is hij inmiddels heel bekwaam.

Willem is daarnaast ook enthousiast natuurfotograaf, zo publiceerde hij in  2021 het fotoboek “De verwondering” over al zijn waarnemingen in de natuur tijdens de coronatijd.

Hij exposeerde o.a. al 2 x tijdens SeptemberKunst , in het Meander Medisch Centrum in Baarn, tijdens Vreemde Gasten in Amersfoort. Ook op diverse kunstmarkten in Amersfoort was hij te vinden. Hij exposeerde ook al eens in 2013 in de Rietstap.

Website: www.willemheinen.nl