September 2023

Rob de Graaf

Rob de Graaf

Tijdens zijn bezoek aan een groothandel voor glas in lood producten zag Rob de Graaf een boek over Glasfusing liggen. Hij bladerde het door, kocht het boek en thuis aangekomen ging hij het lezen. Dat deed hij nog een keer en was zo enthousiast geworden dat hij het zelf ook wilde leren.

Bij de schrijfster van het boek heeft Rob een aantal studies gevolgd en vervolgens heeft hij een eigen atelier ingericht. Doordat Rob een DIY (Do It Yourself) man is heeft hij ook zelf een Glasfusing oven gemaakt.

In tegenstelling tot glas in lood, waarbij lood het glas bij elkaar houdt, wordt bij Glasfusing het glas met elkaar versmolten (fusing) en daarmee kun prachtige objecten maken.

Zo maakt Rob mooie objecten voor zichzelf, als ook voor klanten (kunstliefhebbers) én hij geeft ook workshops. In één dag leert Rob je glas bewerken, snijden, breken, cirkels snijden uit glas, gaten boren in glas, frezen van glas enzovoorts. Daarmee leer je voldoende vaardigheden aan om diezelfde dag ook zelf een mooi object te maken.

Zo een dag is heel leerzaam, heel creatief, heel gezellig en heel lekker want tussen de middag krijg je een heerlijke lunch aangeboden.
Tot nu toe hebben alle deelnemers in die ene dag iets moois, iets waardevols gemaakt. Er zijn geen vaardigheden vooraf nodig. Iedereen kan het.

Kijk op de website: www.atelierlc.nl en meld je aan.

Zoals gezegd maakt Rob ook mooie objecten voor klanten. Dat loopt uiteen van praktische objecten zoals een mooie glazen schaal, mooie decoratieve verlichting tot prachtige kunstobjecten.
Geïnteresseerd? Neem contact op met Rob de Graaf: info(at)atelierlc.nl.

Glas is niet alleen om uit te drinken of om doorheen te kijken (vensters), glas is ook prachtig om mee te werken, de mogelijkheden zijn enorm.

Graag tot ziens,

AtelierLC

Rob de Graaf
Aaltenseweg 24,
7025 CJ  Halle, Nederland
+31 (0) 6 21 88 35 12