Juli 2023

Ben Lammers

Naast zijn werk als grafisch vormgever, zoekt hij aanvullende vormen om creatief bezig te zijn maar zeker ook het vinden van ontspanning. Dit vindt hij voornamelijk in de fotografie en schilderkunst.

Tijdens zijn studie aan de Kunstacademie in Utrecht is hij met fotograferen wat serieuzer aan de slag gegaan.

Zijn voorkeur ligt in eerste instantie bij natuurfotografie en dan met name landschapsfotografie en macrofotografie, daarnaast vindt hij steden- en architectuurfotografie ook erg boeiend.

Bij landschapsfotografie probeert hij de sfeer van de situatie die hij aantreft zoveel mogelijk te benaderen. Als natuurliefhebber hecht hij dan ook veel waarde aan de geldende regels in natuurgebieden en wil hij daarnaast ook zo min mogelijk het beeld achteraf bewerken. Dat laatste is waarschijnlijk nog een overblijfsel uit het analoge tijdperk waarbij de voorbereiding voor een goede foto heel belangrijk was.

Macrofotografie is zijn tweede passie, temeer ook omdat deze vorm van fotografie overal kan worden toegepast. Veel van zijn foto’s zijn dan ook in zijn eigen tuin of in de directe omgeving gemaakt. Naast het spelen met licht en compositie is bij macrofotografie de keuze voor scherpte en onscherpte ook van wezenlijk belang. Het schept een nieuwe wereld die je bij een normale observatie niet ziet. Het leert je op een geheel andere manier naar dingen te kijken.

In de werken die hij wil laten zien, zal hij dan ook kiezen tussen deze twee vormen van fotografie, waarbij het thema water de gemene deler gaat worden.

Eerdere tentoonstellingen:
Septemberkunst 2009-2011-2013-2015-2017-2019-2022
Foto Garretsen Aalten
Helenahuis Aalten
Arkaden Bocholt (D)
Stadhuis Rhede (D)

www.benlammers.nl
Facebook: ben lammers

Juli 2023

Jet Heusinkveld

Mijn naam is Jet Heusinkveld-Salemink (1957). Boetseren is mijn passie, iets ruimtelijk  uitbeelden in klei of was, geeft mij een extra uitdaging.

Het ambachtelijk proces van een bronzen beeld maken, van boetseren,  in vormen,  gieten en zelf afwerken, blijft me boeien.

In mijn werk, vrij of in opdracht,  spreekt de liefde voor mens en dier.

Ik werk ambachtelijk, natuurgetrouw, gedetailleerd, met soms een humoristische inslag, maar vooral vanuit gevoel en sfeer.

Bij werken in opdracht, zoek ik het verhaal van de opdrachtgever. Waarbij detail, gelijkenis of abstractie naar wens wordt uitgebeeld.

In het atelier van Jet kun je onder begeleiding, in kleine groepen, zelf een beeld in klei of brons maken.

Leren vormen geven, waarnemen, werken met je handen, laat je verwonderen.

Voor meer info: www.beeldenvanjet.nl
facebook.com/beeldenvanjet
Jet Heusinkveld-Salemink
Bredevoortsestraatweg 115-1
7121BG Aalten
0619103980