Augustus 2022

Wilma Rosink

08-2022

Wilma Rosink is geboren op 27-10-1965 in Enschede

Ze is begin 2000 begonnen met haar unieke hobby.

Ze is al vele jaren werkzaam op het R&D van een erg leuk bedrijf dat o.a. kunststofvloeren van epoxy en/of polyurethaan maakt in vele verschillende kleuren. Materiaal waarvan de kleur niet goed is of te oud is moet worden afgevoerd als chemisch afval. Afvoeren van chemisch afval is natuurlijk erg prijzig.

Toen heeft ze geprobeerd om het materiaal op een glazen schaal te gieten wat een erg leuk resultaat opleverde, ook heeft ze verschillende andere materialen als ondergrond gebruikt en vaak met verrassende uitkomsten. Ze gebruikt meestal verschillende kleuren door elkaar wat een kleurig geheel oplevert. Omdat het een twee componenten product is hoeft het niet de oven in zoals veel mensen denken maar is het na 24 uur uitgehard. Dan voorziet ze het meestal nog van een laklaag ter bescherming. Van oude lp’s die mensen weggooien maakt  ze  bijvoorbeeld weer de klokken.

Zo is  haar hobby ontstaan. Ze vindt het erg leuk om te doen, zeker niet moeilijk en het levert elke keer weer een uniek product op. Ze heeft ook regelmatig workshops gegeven maar door de corona is dat de laatste 2 jaar niet meer gebeurd.

De workshop heet: Van afval tot ‘kleurig en uniek’.

Ook maakt ze schalen, klokken e.d. op bestelling.

Als u interesse hebt in iets unieks, dan kunt u contact met haar opnemen via whrosink@hetnet.nl.