Oktober 2024

Truus Betting

Truus Betting

Truus Betting-Nijland is geboren in Varsseveld (1951), maar woont sinds 1974 in Dinxperlo.

Ze begon haar hobby met tekenen in potlood en krijt en later kwam er schilderen bij. Truus heeft enkele cursussen gevolgd bij Sleh Badaoui in Duitsland. De laatste jaren maakt ze voornamelijk portretten in olieverf en abstract werk in acryl. Soms combineert ze abstract met realisme en olieverf met acryl. Of ze verwerkt objecten in haar werk.

In coronatijd heeft Truus zichzelf het gietverven (acryl) aangeleerd via You Tube. Door de beperkingen die de coronatijd met zich mee bracht, had ze de mogelijkheid om zich deze techniek eigen te maken. Het spelen met vormen en kleuren geeft haar veel voldoening en inspiratie. Ook heeft ze deze techniek gebruikt om sieraden te maken. Dat is weer een nieuwe uitdaging. Niets wordt hetzelfde, waardoor elk object uniek is.

Het thema van de expositie in oktober 2024 is. ”Rond de Wereld “. Ze is dan zelf ook aanwezig. Het is de derde keer dat ze in Kerkje de Rietstap exposeert. Haar motivatie is de mensen te kunnen raken en blij maken met haar werk. Dat geeft haar de meeste voldoening.