Juni 2024

Margriet Lems

Margriet Lems

Margriet Lems-Holtrop woont in Doetinchem en vond als kind schilderen al leuk; vorm en kleur hadden haar belangstelling.

Vijftien jaar geleden, toen ze meer ruimte en tijd kreeg om te schilderen deed ze waar ze een groot deel van haar leven al behoefte aan had: ontdekken of ze echt iets op een schilderdoek zou kunnen zetten. Ze nam schilderlessen bij Vera van Loon (Latente Talenten, in Halle) en daar bekwaamde zij zich in het schilderen met acryl- en olieverf. Haar werk is afwisselend abstract of realistisch, ze gebruikt haar stijl gebaseerd op waar ze op dat moment behoefte aan heeft. Ze kiest er bewust voor zich niet te binden aan stromingen of specifieke onderwerpen zoals bloemen, natuur, mensen etc.

Haar werk gaat nooit over één onderwerp, maar laat een weergave van haar emoties zien: variërend van een beetje somber en donker bos tot een sereen abstract schilderij, of van het vlammende rood dat in veel van haar schilderijen is terug te zien tot een dromerige gesloten deur in een stukje mooie natuur!

Naast haar grotere schilderijen maakt ze kleine lieflijke schilderijtjes voor bijvoorbeeld een verjaardag of geboorte.

Margriet is het schilderen in de loop der jaren als meer dan een hobby gaan zien. Ze geniet van de reacties van mensen tijdens haar exposities. Of het nu positief of negatief is, het leidt altijd tot een interessant gesprek.

Ze exposeerde op verschillende plekken in de regio: zes keer in het Koetshuis van Kasteel Slangenburg, in Hyndendael, twee keer in Schavenweide, Croonemate, twee keer tijdens Heerlijckheid Slangenburgh, twee keer bij Kunst en Kunstig in Zeddam.

Naast schilderen heeft Margriet ook fotograferen als hobby, wat mooi bij elkaar aan sluit. Regelmatig zijn haar foto’s een inspiratie voor haar schilderwerk. Margriet is zelf aanwezig en hoopt dat ze u enthousiast heeft gemaakt om haar creatieve werk te bekijken; een interpretatie van onderwerp, sfeer en kleur.