juni 2021

Irene van der Born-Oudshoorn, geboren 21-07-1951 te Leiden. Woonplaatsen: Leiden, Delfgauw, Nootdorp, Alphen aan de Rijn en sinds februari 2019 woonachtig in Dinxperlo

Opleidingen:
Docente Handvaardigheid en Textiel te Oegstgeest

Docente Tekenen te Rotterdam Willem de Kooning Academie

Psychoanalytisch Tekentherapeute te Amsterdam bij het PPCH

Voor mijn pensionering werkzaam in het Basis- en Voortgezet Onderwijs te Leiden en Leidschendam als Docente Beeldende Vorming en Tekenen.

De tekentherapie opleiding gaf extra inzicht/ondersteuning voor Remedial Teacher, Interne en Externe Begeleiders bij het tot stand komen en diagnostiseren van wat er nodig zou zijn voor leerlingen d.m.v. gemaakte tekeningen en het in gesprek gaan met de leerling over zijn/haar tekening(en) aangaande wat er “innerlijk” zou kunnen spelen, het z.g.n. tekeningen lezen!

Mijn hobby`s liggen in het verlengde van mijn opleidingen n.l. boetseren, schilderen en tekenen met daarbij mijn passie voor ballet en voornamelijk de moderne dans!

Mijn keramische beelden voor de expositie zijn geïnspireerd door het zien van een balletvoorstelling van en door Martha Graham een Amerikaanse danseres en choreografe. Zij wordt beschouwd als de grondlegger van de moderne dans, vooral de choregrafieen “Lamention” en “Cronicle” zijn daarin vooral de inspiratiebronnen!

Het maken van Mandala`s waren een belangrijk huiswerk onderdeel in het derde jaar van de opleiding tot Psychoanalytisch Tekentherapeute. Het is buiten mijn andere kunstuitingen een van de manieren die je makkelijk kan “oppakken” en mee aan de gang kunt gaan!