juli 2021

Gerrit Grievink, wonend te Dinxperlo, begon rond de jaren negentig met een cursus houtsnijden in Dinxperlo en daarna nog 10 jaar in Aalten.

Deze laatste  cursus stopte omdat de docent ermee ophield. Grievink heeft altijd een passie voor werken met hout gehad.

Het relatief gemakkelijk te bewerken materiaal en de verschillende structuren van de diverse houtsoorten heeft hem altijd aangetrokken.

Hij kwam toevallig op een streekproduktenmarkt in contact met enkele leden van het Beeldhouwerscollectief in Doetinchem die hier exposeerden. Na een gesprek met deze mannen leek hem dit ook wel wat. Wat hij daar zag sprak hem heel erg aan. Van een ruw stuk hout een mooie sculptuur of beeld maken. Hij heeft zich deze middag ingeschreven voor de cursus beeldhouwen in hout onder leiding van docent Geert Lebbink. Hierna kreeg hij nog 2 jaar les  van Daan de Leeuw uit Winterswijk. (In de Gruitpoort).

Ook is hij  in 2008 lid geworden van het Beeldhouwerscollectief in Doetinchem.

Dit is een groep van ruim 30 beeldhouwers die op donderdag-en vrijdagmorgen in de Gruitpoort gezellig samen komen en beeldhouwen. Ze werken zonder docent maar maken samen In onderling contact mooie sculpturen en beelden. Het onderwerp van het beeld hangt af van de specifieke structuur van het hout waarmee je bezig bent. Het is altijd weer een verrassing wat het eindresultaat is.

Gerrit geniet er erg van en hoopt het nog lang vol te kunnen houden.