Augustus 2024

Marianne Bellenhaus

Marianne Bellenhaus

Marianne is geboren en getogen in Dinslaken aan de Nederrijn.

Ze studeerde kunst en pedagogiek aan de pedagogische universiteit in Münster en was tegelijkertijd gaststudent in de tekenklas voor grafiek en vormgeving in Münster.

Tot 2001 heeft ze als docent en directrice in Dorsten gewerkt. In 2002 werd ze lid van de Westfaalse kunstenaarsgroep “KIM / Art is more” in Borken.

Haar werk bestrijkt een vrij breed spectrum, variërend van tekeningen met grafiet en inkt, over aquarel- en temperaschilderijen tot schilderijen, voornamelijk in olieverf, soms ook in acryl op doek. De stijl van de beelden neigt naar abstract expressionisme, maar vertoont af en toe ook impressionistische trekjes – met vage verwijzingen naar de werkelijkheid. Daarnaast ontstond er in de loop van de tijd een groot aantal werken met grafische druktechnieken, die jarenlang op de Duits-Nederlandse Grafische Beurs werden getoond.

Ook op sculpturaal gebied zijn er werken, van kleine sculpturen in metaal, hout, leer, steen tot kamerinstallaties. De afgelopen jaren heeft fotografie steeds meer ruimte in beslag genomen. Er is een serie fotoboeken gemaakt.

De tentoonstelling in Kerkje De Rietstap, die het thema ‘plaatsen van verlangen’ behandelt, zal vooral olieverfschilderijen van verschillende afmetingen bevatten, waarbij de koorzaal met een groot drieluik het belangrijkste onderwerp van de tentoonstelling is.