Erik Loman, Haaksbergen (NL) – schilderijen

Erik Loman is in 1965 in Haaksbergen geboren. Hij groeide op in een landelijke omgeving, hier ontwikkelde hij oog voor de natuur en al zijn kleuren. Hij bezit vanaf zijn kinderjaren al het talent om te tekenen wat later uitgroeide tot schilderen. Zijn manier van uiting geven aan zijn gevoelens nam in zijn leven een steeds belangrijker plaats in.

Al zijn tijd en energie steekt hij in allerlei vormen van kunstuitingen zoals gedichten schrijven en etaleren, maar hoofdzakelijk aan zijn passie: schilderen. Zijn talent blijkt het beste tot zijn recht te komen bij het werken met acrylverf. Voornamelijk gebruikt hij primaire kleuren maar dit is geen standaard voor hem. Verder past hij verschillende technieken toe.

Door zijn zoektocht door het leven op een juiste manier weer te geven op doek, tovert hij de meest uitbundige composities tevoorschijn. Vooral zijn persoonlijke gevoelens kunt u terugvinden in zijn schilderijen. Hij heeft duidelijk een eigen stijl ontwikkeld waardoor het eigenlijk niet meer nodig zou zijn om zijn werk te signeren.

Het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en het constant balanceren tussen twijfel en erkenning maakt het voor hem steeds weer spannend om aan een wit doek zijn eigen gevoelens toe te vertrouwen. Erik Loman is o.a. bekend van RTV-oost en het Piratenfestival van SBS6, waarvoor hij enkele decorstukken heeft beschilderd.

Erik Loman geeft ook schilder workshops aan bedrijven en groepen particulieren. Zijn werken zijn te zien op de website erikloman.com.