erichschroerErich Schröer, Bocholt (DE) – Schilderen, grafisch vormgever

De in Bocholt geboren kunstenaar Erich Schröer, is autodidact en precies dat geeft de charme aan zijn werk. Het niet ingepast zijn in een strak schema inspireert zijn creativiteit, maakt zijn kunst voor de kijker onmiddellijk toegankelijk en tastbaar. De meer dan dertig jaar autodidactische studies resulteerden in gevoeligheid en in het omgaan met kleuren en vormen. Hij werkt met veel verschillende materialen en hij is voortdurend op zoek naar nieuwe ideeën en creatieve invloeden.

Voorzien van deze eigenschappen heeft hij zijn artistieke talenten zelf ontwikkeld. Zijn schilderijen en grafieken nemen de kijker voor zich in door kleur en vorm in een stijlvolle symbiose van de moderne schilderkunst en de compositie van abstracte en harmonieuze beeldopbouw.

Daarnaast streeft Erich Schröer er altijd naar nieuwe experimentele werken te creëren. Hij wil door zijn werk de kijker raken en deze verrijken, in wat voor stemming hij ook is.

De werken van Erich Schröer worden gekenmerkt door uitzonderlijk harmonische samenstellingen. Daarnaast geven de individuele technieken van de kunstenaar zijn werken een tastbare dynamiek. Dit is wat de aantrekkingskracht van zijn schilderijen maakt.

De openingstijden voor september zijn:
-zondag 3 september van 14.00 – 17.00 uur
-zaterdag 9 september van 11.00 – 17.00 uur (Open Monumentendag)
-zondag 10 september van 11.00 – 17.00 uur (Open Monumentendag)
-zondag 17 september van 14.00 – 17.00 uur
-zondag 24 september van 14.00 – 17.00 uur