Karin van Aken (1971) is woonachtig in het Brabantse land. In het dagelijks leven werkt zij vier dagen in de week als teamleider op een cluster 4 school, waar zij ook één dag per week les  geeft in het vak Kunst en Cultuur.

Haar roots liggen, via haar moeder, in Dinxperlo-Breedenbroek wat  maakt dat ze het extra bijzonder vindt om te exposeren in Kerkje de Rietstap.

Creativiteit is als ademen voor haar. Het beeldhouwen helpt haar vorm te geven aan haar eigen ontwikkelingsproces. Het helpt haar balans te vinden in het dagelijks leven, en de hectiek van een uitdagende baan. Het helpt haar naar binnen te gaan om zowel haar lichte als haar schaduwkanten te omarmen. In het moment weet Karin nooit hoe de steen zich zal vormen tot beeld. Ze kiest een steen meestal uit op vorm, Door middel van tast en zicht, bepaalt ze waar ze wat weg haalt. Zo vormt zich op natuurlijke wijze een beeld.  Naderhand kan ze precies haar vinger erop leggen, wat het beeld haar zegt over haarzelf en waar ze op dat moment staat. Ze is dankbaar dat ze dat kan en mag ervaren. Inspiratie haalt Karin uit de natuur, de stilte en uit intermenselijk contact. Het materiaal dat ze gebruikt zijn veelal diverse soorten speksteen, albast, serpentijn en heel af en toe hout. Haar werk is abstract, in vaak zachte, ronde vormen. Dit maakt dat een ieder zijn/haar eigen associatie(s) kan maken bij haar beelden. Iets wat ze belangrijk vindt. We zijn immers allemaal uniek, is haar mening.

Naast beeldhouwen is ook schrijven a way of living voor Karin. Dit gebeurt puur intuïtief. Het mooie is dat de laatste tijd beeld en schrift steeds meer samen komen. Dit zal men ook terug zien tijdens de expositie.

Een expositie waarin Karin zich voor haar gevoel, in woord en beeld, laat zien aan de wereld: dit ben ik!

 Ze nodigt iedereen van harte uit om zich te laten raken.

karinvanaken[at]outlook.com