Anny Baten, Winterswijk (NL) – Beelden en schilderijen

Beelden en schilderijen van Anny Baten

Als kind vond ik het al prettig om creatief bezig te zijn met allerlei materialen. Ontspanning is de belangrijkste drijfveer voor het uiten van creativiteit, bezig zijn met mijn handen. Het is voor mij een leuke hobby waarbij ik geniet ven de dingen om me heen.

Tijdens mijn studie kwam de liefhebberij om bezig te zijn met mijn handen steeds weer terug. Ik heb de Nxx opleiding gevolgd, een nijverheidsakte gericht op verzorging, handenarbeid en tekenen voor het voortgezet onderwijs. Hier leerde ik met allerlei materialen te werken.

Na mijn studie ben ik gaan werken in de zorg, later in het zorgloket van gemeente Oost Gelre. In mijn vrije tijd ben ik altijd creatief bezig geweest. Ik hebt periodes gehad waarbij het accent dan weer op tekenen lag, dan weer op boetseren, handwerken, schilderen, of werken met speksteen.

Bij boetseren stonden in het begin modelstudies centraal; eerst realistisch later ook wat vrijer werk. Ik volg hiervoor lessen bij Jozef Kemperman, beeldhouwer. Mensen boeien me het meest en dat is ook te zien aan mijn werk.

Sinds een paar jaar schilder ik ook met acrylverf. Ik vind het leuk om te zien, wat kleuren met elkaar doen en al gauw kom ik tot mijn eigen favoriete kleurencombinaties en mijn eigen materiaalgebruik. Naast figuratief werk vind ik het ook leuk om landschappen te schilderen.

Ieder materiaal heeft zijn charmes en beperkingen.
Ik ben een paar jaar geleden met vroegpensioen gegaan (met 62 jaar) waardoor ik wat meer tijd heb gekregen om te beelden en schilderijen te maken. De ideeën die ik heb hoop ik ten uitvoer te kunnen brengen en te laten zien.

Ik hoop dat u met plezier naar mijn werk kijkt.
Meer werk is te zien op www.creatiefwerk.nl

Anny Baten-Jansen