hannyroumenHanny Roumen, Varsseveld (NL) – aquarellen

De volgende expositie is van Hanny Roumen. 61 jaar.

Vijfenveertig jaar geleden deed ze met veel plezier een opleiding tekenen en textiele werkvormen. Met dit diploma heeft ze in Nijmegen aan een huishoudschool les gegeven. In de tijd dat ze les gaf deed ze de avondopleiding MO handvaardigheid aan de kunstacademie in Arnhem. Bij elkaar werd het wat te veel en besloot ze na 2 jaar om de dagopleiding aan de kunstacademie te gaan doen. Hier is ze  afgestudeerd aan de lerarenopleiding tekenen 1e graads. Waarna ze 20 jaar in het voortgezet onderwijs heeft gewerkt, in de vakken; tekenen, kunstbeschouwing en CKV1. Op allerlei scholen; in Arnhem, later in Aalten en in Winterswijk.

Sinds een aantal jaren is ze thuis weer beeldend aan het werk gegaan. Ze schildert graag met acrylverf en aquarelverf.

Veel van haar werk gaat over groei, groeikracht, ontwikkeling, verandering in een combinatie met families. Vooral het onderwerp bloemen leent zich hier heel goed voor. Een veld of een vaas met bloemen, ziet ze als een familie. Staat er één in het licht dan groeit deze beter dan de anderen. Ze groeien tussen en met elkaar, net als mensen.

Bloemen vindt ze boeiend en inspirerend omdat ze vaak prachtige kleuren en vormen hebben. Het valt haar ook op hoe anders een veld met klaprozen overkomt, dan één geïsoleerde klaproos. Hun vergankelijkheid en teerheid maken ook dat er snel gewerkt moet worden.

Hierbij vindt ze uitstraling, kwetsbaarheid en puurheid, belangrijk.

Haar werk is te zien op deze website; www.hannyroumen.nl