Heidi Artz, Bocholt (DE) – schilderijen met aquarel, pastel en acrylverf

Geboren in 1942 te Remscheid/Dld, werd het enthousiasme voor kleuren en creativiteit in de wieg gelegd en liet haar haar leven lang niet los. Ze is door alles geïnspireerd en erg experimenteel tijdens het werken. Dit leidt er vaak toe dat tijdens het schilderproces iets volledig nieuws wordt gecreëerd.

Heidi studeerde af aan de technische school voor de textielindustrie in Wuppertal en verhuisde vervolgens naar Bielefeld. Daar heeft ze zich voor het eerst intensief beziggehouden met het aquarel schilderen. Zij was cursusleidster voor verschillende creatieve cursussen van de Volkshogeschool ter plekke.

1991 verhuisde Heide met haar familie naar Bocholt, waar zij van 1992  t/m 2017  was werkzaam in het hobbycentrum aan de Franzstraße voor alle creatieve acties.
Tegelijkertijd breidde ze haar ervaring uit in schilderen met pastels, acryl en olieverf in intensief-cursussen van de kunstenaars en kunstenaressen Karin Kuthe, Ekkehardt Hofmann, Bernd Klimmer, Katharina Lichtenscheidt, Andrea Rozorea (vrije kunst academie Augsburg) en Gabriele Middelmann (Kunstfabriek Hannover)

Sinds 2004 exposeerde zij in Remscheid, Rhede, Hamminkeln-Marienthal, Ahaus, Marl in het ambtsgerecht te Bocholt, in de Volksbank en op de boekenmarkt en op gezamenlijke tentoonstellingen met de Hamaland Kunstkreis in het Kunst Care’e in Bocholt en in Isselburg en Werth.

De verschillende technieken weerspiegelen altijd de liefde voor aquarel. De motieven ontstaan vaak in serie: studies van hoofdsteden, fietsen, boekafbeeldingen als collages, zeescènes met de verscheidenheid aan wolken- en golfvormen, bloemmotieven in pastelkriet en experimenten met metaaloxiden en was, die ergens telkens weer verschijnen.

Sinds 2018 geeft zij schilderlessen in het Creativ-Outlet in Rhede.