Riëtte Senff, Olst (NL) – Papyriste

Deze keer exposeert Riëtte Senff(-Buter) in het kleinste kerkje De Rietstap.
Ze werd geboren in 1945 en begon haar activiteiten als “papyriste” in 1996, doordat ze in contact kwam met enkele papierkunstenaars.

– Vier jaar lang volgde ze cursussen bij papierkunstenares Mieke Veerkamp uit Lieren en daarna nog regelmatig workshops bij andere papierkunstenaars zoals Jean de Coster, Frits Wiggers, Paul de Gentenaar en Karla Kassenaar om op deze manier haar techniek te vervolmaken.

– In 2008 heeft ze deelgenomen aan zowel een masterclass als de supermasterclass ”Papier in beweging” in het kader van de Holland Papierbiënnale. Een internationale expositie, die om de twee jaar te zien is in de musea te Apeldoorn en Rijswijk.

Over haar werk:
Voorwerpen en materialen uit de natuur inspireren haar en vandaar uit probeert ze te komen tot een geheel eigen vormgeving in papier en karton.

Ze maakt zowel twee- als driedimensionaal werk, veelal schalen en bolvormen, maar ook kunstboekjes, reliëfs, collages en sieraden.
Hierbij maakt ze veelal gebruik van scheursels van diverse papiersoorten. Deze worden samengevoegd om op die manier tot gelaagde constructies te komen.
En sinds kort heeft ze zich ook toegelegd op materieschilderijen

Overigens schept ze ook vaak haar papier zelf, waardoor ze op die manier meer identiteit kan geven aan mijn werk.

Ze heeft regelmatig workshops papier scheppen en schalen maken gegeven aan scholen, ouderengroepen en verdere belangstellenden.