2017-mei-lidy-wiegerinkLidy Wiegerinck, Lichtenvoorde (NL) – portret schilderen

Hier exposeert de schilderes Lidy Nienhuis-Wiegerinck uit Lichtenvoorde. Geb. 1962 te Groenlo

Al in haar vroege jeugd was ze veel bezig met potloden en kleurpotloden, maar ook met waterverf. Hier kon ze zich uren mee vermaken! Daarna heeft ze een aantal jaren weinig getekend en geschilderd, o.a. door studie en andere bezigheden.

In de jaren ’90 kreeg ze weer zin om zich door middel van schilderen creatief te uiten en nam ze aquarelleer lessen bij verschillende leraren/leraressen.

Ook heeft ze andere technieken uitgeprobeerd, zoals schilderen met acrylverf. Het werken met acryl is een techniek waarbij je snel moet werken, omdat anders de verf snel uitdroogt!

Uiteindelijk is ze in 2003 begonnen met schilderlessen in olieverf bij Atelier The Mad House te Lichtenvoorde, waar ze nog steeds met heel veel plezier schilderlessen volgt! Dat plezier heeft ook te maken met het uitwisselen van informatie en ervaring met medecursisten. Ook is het bezoeken van musea leerzaam.

Olieverf ervaart ze op dit moment als het fijnste en prettigste materiaal om mee te werken. Het is fijn om meerdere lagen over elkaar te schilderen en daardoor zijn de kleuren dieper en intenser.

De onderwerpen die ze meestal schildert zijn portretten van mens en dier, aan de hand van foto’s. Hierin probeert ze het karakter of de uitstraling van mens of dier te vangen.

We hopen op een grote belangstelling.