Petra Grunden-Böing, Bocholt (DE)

De Kruisweg, literair werk en leven!

De kunstenares slaat een brug.

De Kruisweg als een moderne levenshulp.

De kunstenares, auteur en (psycho) therapeute (HPG) heeft lang de betekenis van het leven bestudeerd.

In de tentoonstelling in Kerkje De Rietstap in Dinxperlo worden de 14 kruiswegstaties getoond, geschilderd met waterverf en inkt in de voor haar typische heldere kleuren.
De tentoonstelling is een reizende tentoonstelling en kan worden geleend door geïnteresseerde instellingen.

De getoonde kruiswegstaties – gezegend door pastoor Josef Lembrock – worden aangevuld met “religieuze voorstellingen” die kunnen worden gekocht.

De voorstelling van de lijdensweg en haar eigen interpretatie is naar mening van Petra Grunden-Böing een geslaagde symbiose, hoe wij mensen in het leven met tegenslagen, wanhoop, schaamte, hopeloosheid, dood, enz. omgaan kunnen!

Het zijn precies deze emoties die zijn opgenomen in haar geïllustreerde boek en audio-boek „LebenLOSLassen – vom Anfang zur UnEndlichkeit“ .
De psycholoog en auteur Theo Schoenaker zegt in dit boek: “Dit werk zal een zegen zijn voor veel mensen!”

Hulp voor de ziel in crisissituaties.

In haar dagelijks werk als (psycho) therapeute (HPG) heeft Petra Grunden-Böing voortdurend contact met mensen in crisissituaties.
Hier zijn de onderwerpen van “afscheid – het leven laten gaan – de dood” altijd in de focus wanneer zij haar patiënten therapeutisch helpt om te kunnen leven met het verlies van dierbaren – als gevolg van een scheiding in een relatie, een ziekte die mensen in hun wezen verandert of omdat een partner of een andere dierbare persoon bijna dood is of al is overleden – en het emotionale overwinnen.
Veel van deze ervaringen – zoals in het bijzonder de dood van haar eigen moeder, die haar tot een diepe crisis leidde 14 jaar geleden – zijn opgenomen in de cyclus van gedichten “LebenLOSLassen”, die een liefdevolle, behulpzame ondersteuning voor mensen in verlies situaties zou kunnen zijn.

Het is mogelijk om het boek / audioboek te kopen tijdens de tentoonstelling en het te laten signeren door de kunstenares.

De originelen van geselecteerde werken uit het gedichten boek zijn ook te zien in de tentoonstelling.

Petra Grunden-Böing is ervan overtuigd dat er geen betere plek voor dit soort tentoonstelling is dan het kleine Kerkje De Rietstap in de periode voor Pasen!

www.lebenloslassen.de
www.art-by-petra.de