Silvia Bolwerk werd geboren op 4.11.1970 te Bocholt woont sinds 1995 in Isselburg.

Ze schildert sinds 1985.

Van 1990 tot 1993 volgde ze een opleiding als mediaontwerper.
Momenteel is ze werkzaam als mediaontwerper bij Stempel-Meyer GmbH & Co. KG in Bocholt.

Ze is lid van kunstkring Hamaland en Isselburg Creativ.
Eerst schilderde ze vooral portretten met potlood en later met houtskool. Daarna ontdekte ze haar liefde voor olieverfschilderijen. Ondertussen schildert ze voornamelijk met acryl, maar experimenten met vulstoffen, pigmenten, inkten en andere materialen vindt ze ook boeiend.

Haar motieven bestrijken een breed scala aan landschappen, bloemen, dieren, portretten en zelfs abstracts.

Sinds 2004 heeft ze deelgenomen aan verschillende gezamenlijke tentoonstellingen van Isselburg Creativ en de Hamaland kunstkring.

Sinds 2007 organiseert ze samen met haar echtgenoot op de 1e zondag van mei de tentoonstelling “Kunst en Natuur” in hun eigen kwekerij aan de Münsterdeich 20 in Isselburg.

 

Tim Bolwerk, werd geboren op 5.2.1970 te Isselburg.

Hij is een zelfstandige hovenier met een eigen kwekerij in Isselburg, adres: Münsterdeich 20. Verder is hij een traktorenverzamelaar.

Na een aantal jaren samen met zijn echtgenote de tentoonstelling “Kunst en Natuur” te hebben organiseerd, nam hij ook deel aan de tentoonstelling met zijn eigen kunstwerken. Hij raakte in contact met de kunst toen hij samen met zijn vrouw tijdens een familievakantie een tentoonstelling bezocht waar metalen sculpturen voornamelijk vervaardigd uit tuingereedschappen, schroeven e.d. getoond werden. Hij zei toen: “Dat kan ik ook.” Zijn vrouw moedigde hem aan er echt mee te beginnen en ook deel te nemen met zijn eigen creaties aan de jaarlijkse tentoonstelling in hun eigen kwekerij.

Dat werkte, hij vervaardigde metalen sculpturen die vaak dieren voorstellen maar ook figuren of fantasiebeelden. Het bijzondere aan zijn sculpturen is het feit dat ze volledig bestaan uit onderdelen van tractoren en dat ze op miraculeuze wijze karaktereigenschappen van dieren weerspiegelen.

Sinds 2014 neemt hij met zijn sculpturen deel aan zijn eigen tentoonstelling “Kunst en Natuur”.