Christa Stoverink, Bocholt (DE) – abstracte schilderkunst

Christa is in 1948 in Weeze geboren en daar woonde ze ook tijdens haar jeugd. Haar hele beroepsleven bracht ze door op een basisschool in Hamminkeln – Dingden. Toen ze met pensioen ging, was ze eindelijk in staat om zich te wijden aan haar enthousiasme voor de kunst. Ze kon schilderen zo veel ze wilde en anders creatief bezig zijn. Ze kon de vrije loop aan haar ideeën geven en had de gelegenheid om haar vaardigheden in diverse workshops en schildercursussen op te bouwen en uit te breiden. Daarbij stond het schilderen voor haar centraal.

Al zeer snel nam het omgaan met kleuren en andere schildermaterialen het grootste deel van haar vrije tijd in beslag. Met zelf geverfde of bedrukte papieren heeft ze  vaak het beginpunt gelegd voor deel-collages en andere kleine kunstwerken zoals kaarten etc. Voor haar schilderijen geeft ze de voorkeur aan het schilderen met acrylverf, soms gebruikt ze  ook tekenkool, pastelkrijt en structuurpasta.
Heel vaak tekent ze abstract, dit is echter slechts oppervlakkig. Bij nader aanzien kan men menselijke figuren in veel van haar werken ontdekken.